Det gick kanske snabbare än vad vi alla trott, men att ett nej skulle komma var vi nog ganska så säkra på. Det var ett projekt som gick emot lite för mycket av kulturintressen för att ha en vettig chans. Mark nära havet, med allt vad det innebär. Fåglar och djurliv, strandskydd och ett slott med historia och kultur – det kändes som golfbanans intressenter hade alla att ”slåss” emot redan från början.

Fågelentusiaster som ropar på djurliv, promenad älskare som vill ha full frihet till sina promenader vid vattnet. Hundägare som vill detsamma. Blom & trädälskare som är rädd för vad banan kommer innebära för marken. Kultur och historieintressenter som inte kan se Tjolöholm slott ”förfulas” av en golfbana. Lite hårdraget kan man nog beskriva motståndet på ovan sätt, utan att lägga någon värdering i det hela. Jag tror nog att även kommunstyrelsen insåg att det var en alldeles för ett ”potatis” att säga ja till.

Men ett faktum kvarstår dock, vår region behöver nya golfbanor. Vallda är den senaste som byggdes och även den börjar få några år på nacken.  Efter senaste årets medlemstillströmning på över 5000 medlemmar – så är behovet stort.  Nu kanske Kungsbacka och Kungälv är de område som inte behöver fler banor. De är golftäta som de är. Men någonstans hoppas jag det planeras på någon ny bana.  

Tycker Ni att distriktet behöver fler golfbanor?

Du har redan röstat!