Utvald artikel från senaste numret av GöteborgsGolfaren om Volvos golfhistoria, text av Lars O. Carlsson.

Visst är det spännande att ta del av golfens utveckling i allmänhet och självfallet i synnerhet inom vårt egna distrikt. Numera är ju golfen en riktig folksport och jag tror att vi är den största idrotten i Sverige om man räknar antalet betalande medlemmar. Detta är både roligt och imponerande. Även om vårt distrikt tappade några procent medlemmar under 2022 i jämförelse med pandemi- och rekordåret 2021 så är det fortfarande höga tal, eller vad sägs om drygt 42.100 golfare inom Göteborgsdistriktet – men riktigt så har det inte alltid varit.

En illustrerad artikel av signaturen ”Jacques” om vinterträning i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning den 3 mars 1945 ger en bra bild av golfutvecklingen inom Volvo i Göteborg:

– Det var jämnt 10 år sedan (alltså redan 1935), som denna inomhusträning började här på Volvo, berättar övering. Anders Johnson, som förresten är sekreterare i Göteborgs Golfklubb, till Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.

Läs hela artikeln här!

Hela senaste numret finner du som alltid på: https://etidning.goteborgsgolfaren.se/

Vill du istället läsa tidnigen i papparsformat, ja då finner du den på Dormy eller våra 31 medlemsklubbar i distriktet. Ha nu en skön vår och sommmar.