2020 är ett rekordår för golfen i Sverige. Intresset för statistiken kring medlemssiffror och spel är stort och det är därför som Svenska Golfförbundet skapat en enskild sida på golf.se där de löpande rapporterar om årets fantastiska siffror.

 En kombination av korttidspermittering, bra väder (lagom bra) och att golf är en smittsäker sport i Corona tider har gjort att intresset för vår sport är rekordstort. Det har alltså aldrig spelats så mycket golf som i år, något som Ni säkerligen själva har upplevt! Aldrig har det varit svårare att få en speltid oavsett vilket tid på dygnet än nu.

Vi är nu en ”bra” bit över 500.000 golfspelare igen. Fram till den 2 augusti har det spelats över 7 miljoner ronder i Sverige. Rekordet på antal spelade ronder under en dag sattes den 22 juli då 87 818 ronder spelades, fantastiskt!

 Snittåldern på de som hittat golfen i år är 35 år, vilket är lågt då den totala snittålder är på 49 år och det känns som golfen går en ljus framtid i Sverige. För säkerligen kommer flera stanna kvar efter pandemin är över. Här kommer hur det ser ut för vårt distrikt:

Göteborg Gästspel 2020
135 326
Utv. mot 2019
+39 522
Medlemsspel 2020
420 226
Utv. mot 2019
+130 166

Söker du ett bra medlemskap i vårt område kolla i vad vi rekommenderar:

Vill du läsa och följa all statistik så är här länken till sidan: