Nu med lite tid att fundera på tävlingen Scandinavian Invitation så får man erkänna att mitt tips inte slog in, det blev ingen svensk segrare i år. Åter igen blev det en första gångs vinnare som slutsegrare, som fick lyfta pokalen mot skyn. Grattis säger vi till Erik Van Rooyen.
Men så rätt jag hade när jag skrev att det blir svensk segrare, vi är nämligen alla segrare, publiken för att få se fantastisk golf, arrangör och frivilliga för att gjort ett bra arbete och vädret för att “varit någorlunda” bra. Jag hade också  rätt i att det skulle bli en väldigt bra och intressant tävling, med ett starkare startfält så lyftes kvalitén på både spel och arrangemanget.

Nu tackar vi Hills för denna gången, och hälsar – ja just det, vem blir det nästa gång som får arrangera Scandinavian Invitation! Vi vet att Vallda har visat intresse, men jag tror tyvärr att det hamnar i Stockholmsregionen denna gången. Där har vi flera banor att välja mellan och de flesta bolagen har sina huvudkontor där uppe. Så min gissning blir efter att vi fått informationen om att Henrik Stenson blir värd för tävlingen, att det blir hans nya bana som får arrangera tävlingen nästa gång.  Så “Öster by Stenson” på Österåkers GK norr om Stockholm tror jag det blir år 2020. Göteborg får nog svårt att få tävlingen hit igen, om inte Hills visar intresse att ha den igen, så tror jag nog inte vi får tillbaka den här i vårt område igen!

Vad tror Ni, får vi tillbaka tävlingen inom en 10-års period?

0 0