Avståndsmätare eller en GPS klocka, känns inte fullt accepterat bland oss vanliga golfspelare. Många är vi som tycker att man skall finna ut avståndet på annat sätt. Titta på 150 meters pinnen, kolla efter något brunnslock eller kanske kolla på banguiden. Att exakta avstånd till pinnen, bunkern osv bara är för proffsen.

Måste säga att jag själv har varit en motståndare eller i alla fall väldigt sen att hoppa på tåget.

Men det hjälper verkligen och snabbar desutom upp mitt spel. När jag närmar min boll så får jag en ”klubba och ett slag” i mitt huvud. Sedan på plats vid bollen så kollar man på klockan och ser om detta stämmer. Detta gör sedan att jag med mer säkerhet vågar slå mitt slag. Det blir ingen konflikt mellan hjärna och kropp om att det är fel klubba, att det kommer gå för långt/kort.

Jag är säker på att min GPS klocka hjälper mig att kapa 1-2 slag per runda, så har Ni ingen kikare eller klocka så rekomenderar jag Er till att införskaffa en sådan.

Nedan finner Ni länken till Svensk Golfs test av några kikare och klockar. Väl värt att läsa! Där Easygreen fick högst poäng.
Recension avståndsmätare.