Tyckte du att det var trångt på banorna i år, svårt att få till lite “spontangolf”. Var dina vanliga tider upptagna, kändes det hopplöst att sluta lite tidigare från jobbet och komma upp till en överfull parkering. Ja det var du inte ensam att känna, nu är också känslan bekräftad. 2020 går till historien som ett rekordår. 22 juli spelades det 87 818 golfrundor på våra svenska banor, och alla topp-10 rekord på rundor under en dag är från i år.

I vårt egna distrikt har vi fått ganska exakt 5 000 nya medlemmar vilket är fantastiskt, får vi behålla dem är ekonomin tryggad för flera klubbar i vårt distrikt. Så känner du en “ny” golfare, se till att ta hand om hen och se till att personen fortsätter spela även 2021.

Vill du kolla in statistiken lite närmare så ta dig in på golf.se, där finner du uppdaterade medlems- och spelarsiffror för året. Bland annat har Golfsverige nu nästan 500 000 unika spelare, och per den 1 september var det 42 999 fler registrerade medlemskap än vid slutmätningen i fjol.

Så vad tycker du om golfåret 2020! Var det för mycket folk & spel på banorna? Ge oss tummen upp eller ned.

Du har redan röstat!