Tyvärr kom informationen via Svensk Golf igår att Johan Carlsson slutar med golf, detta endast 34 år gammal. Vi har inte hört mycket från honom de senaste åren, mycket på grund av lägre tourstatus och break för pappaledighet. I Göteborgsområdet så var han under flera år ihop med Rikard Karlberg de två bästa golfarna i vårt distrikt. Han vann bland annat årets GöteborgsGolfare år 2013. Det året tog han sin enda seger på de högsta tourerna, nämligen Kazakhstan Open 2013 med hela sju slags marginal. Efter segern tog han klivet över till Europatouren han hade sitt bästa år 2016. Med en 75:e plats på Dubai rankingen. Högsta placeringen nådde han 2017 med en tredjeplats i Saltire Energy Paul Lawrie Match Play.

Men nu väljer alltså 34-åringen att avsluta sin karriär, ett beslut som mognat över de två senaste åren. Små barn och andra prioriteringar i livet gör att han väljer att sluta. Att vara proffs innebär att resa mycket och speciellt då man måste jag en tourstatus hela tiden. I detta fallet att försöka ta sig tillbaka till Europatouren, vilket inte är slå lätt.

Johan är lite av en ”udda” fågel på det sättet att han alltid valt sin egen väg. Han har inte haft en ”skolad” sving utan byggt den efter eget huvud och egen träning. Istället var det viljan och motivationen som tog han längre än många andra med bättre sving. Man kan säga att det var passionen till sporten och träning som gav resultaten.

Vi önskar Johan lycka till med vad nu än han väljer att göra i livet! Med hans passion på livet är vi säkra att det kommer gå bra med vad än det må bliva.