Nyheten att Ryder Cup kanske kommer ställas in har florerat ett tag, men nu skriver även Svensk Golf om detta. Ett Ryder Cup utan publik är ju helt otänkbart enligt mig, och så tycker spelarna också.

Nu sägs det att Ryder Cup istället flyttas fram till nästa år, vad innebär det för Solheim Cup? Skall de köra samma år som Ryder Cup, eller flyttas deras tävling också fram ett år? Frågorna är många svaren få.

Vad skall man skall göra med rankingpoängen, skall de rulla vidare, skrotas eller startas de om från noll om nästa år! Alla dessa “problem” blir intressanta att se hur de löser framöver. Vet inte vad som är mest rättvist, vad jag dock vet är att hösten blev genast mycket tråkigare! Ryder Cup skulle ju vara höjdpunkten framför tv:n i år.

Oavsett vad de kommer fram till så är det oerhört tråkigt att Coronaviruset ställer till det på detta sätt. Jag som spelar golf på min hemmaklubb drabbas inte av Corona viruset. Men för proffsen och tv tittaren är det värre. Ryder Cup skulle ju vara höjdpunkten för året. Likaså tycker hela det Europeiska laget, och troligtvis även det Amerikanska laget som säkert var sugna på revansch på sin hemmaplan.

British Open och Ryder Cup inställda. Så frågan är om fler av golfens Major går samma väg lite längre fram under hösten. USA verkar ju inte riktigt ha koll på Corona och de har ju de 3 återstående golf Major tävlingarna.