Nu är alltså golfen också indragen i Corona virusets framfart. Players Championship (en av de största tävlingarna efter majors) har efter 1dags spel beslutat att stänga tävlingen. Det blev alltså bara en dags spel. Det blir ej heller något spel på PGA touren de närmsta veckorna framöver.  Sedan är den kommande tävlingen på Europatouren Hero Indian Open inställd.

Någonstans trodde man kanske att golfen skulle klara sig lite bättre som ändå spelas utomhus över ett stort område. Spelarna kan hålla avstånd från varandra och publiken kan begränsas.  Det är stora områden och frisk luft. Men nu är vi alltså här, med en tillfälligt stängd säsong – hur tråkigt är inte det!

Bara tanken på ett scenario (se nedan) i Göteborg gör ju en väldigt nedslagen. Samtidigt får det en att tänka på vad man tar för givet här i livet. Så tänk följande skräckscenario, med vetskapen att flera har redan blivit verklighet! Det är alltså fullt möjligt att alla slår in…

Allsvenska fotbollspremiären blir uppskjuten, inget hockeyslutspel med publik, konserter inställda, Teater, Bio och Operan stänger. Inget Göteborgsvarv, Ingen Partille Cup eller Gothia Cup. Liseberg utan artister och besökande folk. Ingen West Pride eller Hammarkullekarneval och detta var jag fick fram ur huvudet utan tänka speciellt länge. Trist eller hur?

Ta nu hand om dig själv och dina kära, håll dig hemma så mycket det bara går (golfen undantaget såklart) så rider vi ut Corona viruset och ser framåt.