Kanske har det skett efter en väldigt frustrerad golfrunda, då man lovade sig själv. Att ”aldrig  mer spela denna jävla sport igen”. Kanske såldes klubborna i all hast på Blocket, medans golfgubben fick stå på tomten tills man bestämde sig för att denna flinande figur bara hånade dig och påminde dig om ditt usla spel.  Därmed skulle begravas för gott. Så i ett lerschakt i Hovås begravdes den för alltid framöver trodde hen.

Men så en dag dök den plötsligt upp för en av våra läsare utav GöteborgsGolfaren. En läsare som blev så nyfiken varför en sådan välgjord staty ligger begravd i ett lerschackt och därmed hörde av sig till oss. Så tillsammans försöker vi spåra den ägaren, och undrar om du vet något om historien! Vet du hur en sådan välgjord staty hamnade där! En bättre begravning kunde han väl få, nu söker vi efter ägaren – har du information, låt oss veta.