Med snön på tillfälligt besök i Kungälv så kanske man borde tänka på annat än golfspel, men efter att läst Golf Digest ”Dormy Nordic 100-lista”. Denna lista tar upp de bästa banorna inte bara i Sverige utan hela Norden. Listan fick mig att drömma om nya spelplatser och fundera på vilka banor som är värda ett nytt besök. Det fick mig också att fundera på vilka banor i vårt distrikt skall jag spela om i år. Vilka är mina personliga favoriter som jag håller högt.

Trots att vårt distrikt bara fick med 2 banor bland Nordens 100 bästa och endast 3 på topp 50 i Sverige, så har vi ändå många spelvärda banor i distriktet. Därför tycker jag man borde ställa sig själv frågan, har jag spelat alla våra fina banor i distriktet? Om inte så är det väl hög tid att i år ha som mål att spela alla våra banor. Personligen innebär det att Myra GK skall spelas och därefter har jag spelat alla banorna i vårt distrikt.
Så för Er som inte gjort detta eller precis som jag gillar listor och ranking så kommer här min personliga topp 5-lista i vårt distrikt. Märk väl att den är helt personlig och bygger snarare på minnen, fint väder, vackra vyer och bra spel än bunker placeringar, spelstrategi, greenens stimp,  kvalitet på tee och annat. Men här är den i alla fall.

  1. Vallda GK
  2. Hills GK
  3. Ale GK
  4. Lycke GK
  5. Kungsbacka GK

Så frågan blir har du spelat alla våra banor i distriktet?

5 0