Är Ni nörd? Riktigt insyltat i ”svingtankar” och att få den perfekta svingen, eller är Ni mer intresserad utav att slå den lilla vita bolljävel längre. Då är detta något för Er, ett fantastiskt reportage där Dr. Sasho MacKenzie som kan allt om de fysiska lagarna. Hans enda mål är att optimera hastigheten i svingen. Hans målgrupp är alla som vill lyssna på honom, du kan läsa hela reportaget här:

Jag har valt ut en liten bit ur reportaget som gör mig extra intresserad och översatt detta för Er, och frågan han besvarar är.
– ”Finns det någon tourspelare vars sving som verkligen imponerar på dig”? – Hans svar förvånar mig.
– Ja, och dessa spelare är de som vi brukar säga har en hemmagjord sving.  Jag gillar Matt Wolff, och jag gillar Sergio Garcia och Jon Rahm. Jag gillar spelare som har egenartade rörelser som är väldigt fungerande. Det finns en anledning till att spelare som Matt Wolff och Sergio låter skaftet att röra sig på olika plan, de kan nämligen svinga skaftet snabbare på det sättet. 
Jag menar att ta till sig Sergios tydliga principer i hans sving är bättre för medelgolfaren än att försöka svinga som Bryson DeChambeau.
Min fråga blir ju då självklart, är Sergios sving bättre än Bryson DeChambeau?

Du har redan röstat!

Nedan kan du se Sergios sving och få den beskriven.

SERGIO GARCIA’S swing is one of Dr. Mackenzie’s favorites on Tour.
Here’s why: 1. Minimal wrist hinge forces a wide turn with the upper body. 2. As he starts down, his wrists rehinge as the club moves onto a different plane—a “whip” move for more power. 3. A full release of the arms through impact.