Den 1 januari får vi nya regler för golfspel. I den största förändringen sedan 1952 har reglerna blivit mer moderna, lite snällare och med fokus på speltempo och golfens moral.
Det är en hel del som är nytt. Du får bland annat putta med flaggstången i hål, leta boll i max tre minuter, laga spikmärken på green, grunda klubban i pliktområden (tidigare vattenhinder och sidovattenhinder) och plocka bort lösa naturföremål överallt på banan. Du får inte längre plikt för vissa misstag som att råka slå dubbelslag, träffa dig själv med bollen eller rubba din boll vid letande. Sättet att droppa är också nytt – numera ska du droppa från knähöjd i något som kallas lättnadsområde.
Det var några exempel, men det finns mer att lära inför säsongen och allt du behöver veta hittar du på golf.se/regler.
Regelboken finns också som mobilapp (Rules of Golf 2019) till Android och iPhone.