Ja då är det dags för golfgodis, The Masters är på gång. Visst är det något magiskt med den gröna tävling! Då tänkte jag inte på den gröna kavajen som segraren får ta på sig efter vinsten på söndag. Nej istället tänkte jag på grönskan som nästan går att ta på genom tv rutan. Det är också något extra med att det är årets första major och att den alltid spelas på samma plats.

Man kan The Masters banan utan och innan även som tv tittare, vilket gör det hela lite extra speciellt. Det finns dock mycket annat som gör den speciell, att deltagarlistan är begränsad. Att den består av endast ca 80 namn. Den innehåller också några gamla hjältar som dock knappast kan vinna men som gör att intresset är stort. Detta gör den dock till den ”lättaste” majorn att vinna om lyckas med att få starta i tävlingen. Dock är alla namn på världslistans topp 50 med i startfältet, så någon enkel sak är det inte. Så vem väljer man från listan som slutlig vinnare!

Ja, det är inte enkelt, tyvärr verkar våra två svenskar Henrik & Alex (intervju från Svensk Golf) inte vara i direkt storform och är nu nere på 30 respektive 39 plats på världsrankingen. Banan är perfekt för de som har naturlig draw i sina slag och som kan dunka på bra. Är man sedan grym med puttern så blir kombinationen ofta lyckad. Jag tror på följande trio, Justin Rose, Rory och Tony Finau.

Européerna brukar tyvärr inte lyckas så bra här, Garcia och Danny Willet vann (2017 och 2016), men innan dess får vi gå långt tillbaka i tiden, faktiskt ända tills 1999 då Olazábal vann. Jag tror dock att det är Europas år i år, och satsar pengarna på Justin Rose. Han står i ca 13 gånger pengarna bland spelbolagen, så 40 spänn på honom och 10 kr på Tony Finau till 34 gånger pengarna, så blir helgen lite mer intressant från tv-soffan.